Kommersiellt antivirus

Ett gratis antivirus till Windows är i stort sett lika bra på att stoppa virus och annan skadlig programvara som ett kommersiellt antivirus, men det finns ändå många fördelar med att har ett kommersiellt antivirus. Nu ska vi i titta närmare på dessa fördelar.

Fördelar med kommersiellt antivirus

Något bättre skydd mot virus och bättre prestanda. Ett kommersiellt antivirus till Windows är marginellt bättre på att stoppa virus och startar upp något snabbare än ett gratis antivirus. De här faktorerna är förmodligen inte avgörande för de flesta vanliga datoranvändare, men för den extremt krävande användaren kan det ha viss betydelse.

Ökad internetsäkerhet. Ett kommersiellt antivirus har ofta funktioner för säker e-handel och säkra banktransaktioner på nätet. Dessutom brukar ett identitetsskydd som skyddar dina lösenord på nätet ingå. Du kan även reglera vilka sidor dina barn surfar på och kan se vad de gör på nätet. Om du köper ett kommersiellt antivirus som även har en brandvägg minskar du risken för att din privata information sprids över nätet. Även om du drabbas av ett spionvirus kan spionprogrammet inte skicka informationen eftersom brandväggen blockerar trafiken.

Bättre koll. Med ett kommersiellt antivirus får du bättre koll på vad som händer i din dator. Om du till exempel använder Norton 360 kan du titta på din datorhistorik som innehåller information om prestandavarningar, åtgärdade hot, när senaste virusskanningen kördes och vid vilka tidpunkter ny programvara installerades. På så sätt kan du enkelt felsöka problem i din dator.

Suveräna prestandafunktioner. De flesta kommersiella antivirus för Windows har ett antal extrafunktioner som optimerar din dators prestanda. Med hjälp av dessa funktioner kan du rensa bort registerfiler och andra onödiga filer. Om du till exempel använder Nortons antivirus kan du köra en diagnostikrapport som letar efter brister som slöar ner din dator, den kontrollerar din hårddisk, din nätverksanslutning, vilka processer som körs och så vidare. Du kan även köra diskoptimering som defragmenterar din hårddisk som gör att din dator blir snabbare.

© 2023 Antivirus Windows. All Rights Reserved.
Powered by WordPress. Tiger theme by Jo Cox Design