Gratis antivirus

Om du inte vill lägga pengar på ett antivirus kan du med gott samvete skaffa ett gratis antivirus. Ett bra gratis antivirus stoppar nämligen virus, spionprogram, trojaner, maskar och rootkits lika bra som ett kommersiellt antivirus. Det finns många gratis antivirus på marknaden, men på den här sidan listar vi endast marknadens bästa gratis antivirus för Windows. Det är bara att klicka på en av våra länkar så slussas du vidare till tillverkarens hemsida och kan sedan ladda ner tillverkarens gratisversion. Du laddar ner och installerar antiviruset i ett nafs och sedan är din dator skyddad mot virus och alla andra skadliga koder.

Så skyddar ett gratis antivirus din dator

Ett bra gratis antivirus blockerar infekterade hemsidor, har koll på smittade länkar och din e-post och varnar dig om du försöker öppna en virussmittad fil. Om ditt gratis antivirus varnar dig för en smittad fil eller ett smittat installationsprogram kan du lägga det i karantän så kan ditt antivirus eventuellt ta bort viruset vid ett senare tillfälle, sedan kan du använda programmet eller filen som vanligt.

Ett gratis antivirus arbetar i realtid och har hela tiden koll på om virus försöker ta sig in i din dator. Om din dator redan har fått virus kan ditt antivirus oftast ta bort viruset, men tänk på att det är enklare för ett antivirus att blockera ett virus än att ta bort det. Därför bör du alltid ha ett antivirus installerat från början.

Varför kommersiellt antivirus?

Eftersom ett gratis antivirus är lika bra på att stoppa skadlig kod som ett kommersiellt antivirus kanske man kan fråga sig varför man ska betala för ett antivirus. Svaret är enkelt. Ett kommersiellt antivirus har en mängd extrafunktioner som gör din e-handel och dina banktransaktioner på nätet säkrare, har en föräldrakontroll och ett antal andra verktyg som gör ditt liv på nätet ännu tryggare.

© 2023 Antivirus Windows. All Rights Reserved.
Powered by WordPress. Tiger theme by Jo Cox Design